Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9 Klantwaardering
Wat is USB C?

Wat is USB C?

27-03-2018

Steeds meer smartphones zijn op te laden met een USB C aansluiting. Dat is een dankzij de nieuwe ontwikkelingen een geweldige manier om de smartphone op te laden. Of u nu beschikt over een iPhone, Samsung of een ander merk smartphone: bij heel veel nieuwe telefoons wordt de oplader met een dergelijke USB aansluiting uitgerust. Daar heeft u als consument ontzettend veel voordeel van. Maar wat is een USB C aansluiting dan eigenlijk precies? Wat maakt het anders dan de aansluitingen van de opladers die eerst gebruikt werden en wat is dan precies het voordeel ervan? Hieronder wordt het uitgebreid besproken.

Verschillende USB typen

Er zijn grof gezegd drie verschillende USB typen die we in ons dagelijks leven gebruiken. Allereerst is er type-A, de bekende USB-stekker die door iedereen gebruikt wordt in bijvoorbeeld computer, gameconsoles maar ook in heel veel opladers van smartphones. Het is de traditionele aansluiting voor USB. Natuurlijk stond de ontwikkeling ook op dit gebied niet stil. Daarom werd vervolgens het USB type mini-B op de markt gebracht. Dat werd ook wel mini-USB genoemd. Veel mobiele apparaten, opladers en harde schijven maakten gebruik van deze aansluiting. Deze werd vervolgens al snel vervangen door USB type micro-B ofwel micro-USB. Ook deze aansluiting werd en wordt nog steeds veelvuldig gebruikt door smartphones en tablets. Niet alleen om de apparaten op te laden maar ook om data over te dragen tussen verschillende apparaten. Nu is daar USB C bijgekomen en deze heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van haar voorgangers. 

Nooit meer ongemak!

Iedereen heeft er wel eens last van gehad: U heeft flinke haast en wilt voordat u weg gaat nog even uw telefoon opladen. Vervolgens lukt het niet om de kabel in de telefoon te krijgen omdat u deze verkeerd om erin probeert te steken. Op één of andere gekke manier probeert u het altijd eerste op de verkeerde manier. Met USB C hebben we dat ongemak voorgoed achter ons gelaten. Deze kabel werkt namelijk aan twee kanten precies hetzelfde. Daardoor maakt het niet uit op welke manier u de kabel in uw telefoon steekt, het werkt altijd! Apple werkt overigens al langer met zo'n soort oplader dankzij de Lightning-stekker die al bij de iPhone 5 zijn intrede deed. Inmiddels worden smartphones tegenwoordig standaard uitgerust met een USB C oplader!

USB C: sneller opladen

Overigens zijn er nog veel meer voordelen op te noemen van de USB C. Zo zorgt deze stekker ervoor dat de communicatie tussen de twee verbonden apparaten een stuk sneller gaat. Dat komt voornamelijk doordat de kabel sterk verbeterd is. Deze is namelijk in staat om 100 watt door te voeren, tijdens een spanning van 20 volt. Ter vergelijking: bij eerdere versies van opladers was dat slechts 9 watt. Dat is dus tien keer zo snel geworden! Praktisch gezien betekent dit dat uw smartphone of tablet veel sneller wordt opgeladen dan voorheen.

USB C: sneller bestanden overzetten

  • USB C is geschikt voor alle soorten toestellen en apparaten. Daardoor zijn alle soorten verbindingen mogelijk.
  • Geen bovenkant en onderkant meer. Hoe u het kabeltje ook in de poort steekt, het past altijd!
  • Doordat er grotere hoeveelheden stroom door de kabel heen kunnen, laadt uw mobiele telefoon of tablet veel sneller op.
  • Hetzelfde geldt voor het overdragen van bestanden. Bijvoorbeeld van de laptop naar uw mobiele telefoon of andersom. Ook dit gaat stukken sneller.
  • USB C heeft zonder twijfel de toekomst. Er kunnen steeds meer apparaten op aangesloten worden en we kunnen in de nabije toekomst nog veel meer handige toepassingen verwachten.



Gerelateerde producten