Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9 Klantwaardering
Wat is Adaptive Fast Charging?

Wat is Adaptive Fast Charging?

27-03-2018

We kunnen vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder onze smartphone. Dat komt allereerst omdat we simpelweg altijd bereikbaar willen zijn. Dat kan zakelijk belangrijk zijn maar ook privé. Daarnaast gebruiken we onze smartphone voor ontzettend veel andere dingen zoals email, social media en het maken van notities. Er is dan ook niets zo vervelend als een lege mobiele telefoon net op het moment dat u weg wilt gaan. Of een smartphone die nog maar voor een klein gedeelte batterij heeft. Gelukkig betekent dat niet het einde van de wereld. Het betekent zelfs niet dat u uw telefoon thuis moet laten liggen.

Opladen in korte tijd!

Er is namelijk een nieuwe innovatieve manier ontwikkeld waarop uw telefoon heel snel kan worden opgeladen. Heeft u ooit van Adaptive Fast Charging gehoord? Dankzij deze nieuwe technologie is het mogelijk om ten alle tijden bereikbaar te zijn en altijd te beschikken over een volle telefoon. U kunt hiermee namelijk u telefoon in zeer korte tijd opladen! Nieuwsgierig geworden naar hoe dat dan precies werkt? Lees dan snel verder! Hieronder wordt het namelijk uitgebreid besproken.

Wat is er nodig voor Adaptive Fast Charging?

Klinkt natuurlijk ontzettend mooi allemaal, maar is het ook voor iedereen mogelijk? Helaas niet. Adaptive Fast Charging werkt namelijk op niet iedere telefoon en u heeft ook niets aan een standaard oplader. Allereerst heeft u een telefoon nodig die deze innovatieve technologie ondersteunt. Overigens is dat bij veel nieuwe smartphones het geval. Daarnaast heeft u een USB-oplader nodig die beschikt over een Fast Charging kabel. Dat is namelijk weer een heel andere kabel dan de kabels van standaard opladers.

Technologie van de toekomst

U begrijpt dat deze technologie zonder meer de toekomst heeft. We krijgen het namelijk steeds drukker en zijn ook steeds vaker onderweg. Omdat we daarnaast gebruik maken van mobiel internet, is de batterij van de smartphone sneller leeg. Het is dan natuurlijk ontzettend handig als het toestel snel opgeladen kan worden dankzij de Adaptive Fast Charging technologie.

Hoe werkt Adaptive Fast Charging?

Wanneer u beschikt over een normale smartphone met een normale oplader, kan er door de USB lader slechts en bepaalde hoeveel stroom tegelijk worden afgenomen. Wanneer u de smartphone wel eens gebruikt tijdens het opladen, kunt u dat goed zien. Het opladen gaat dan namelijk nog langzamer dan normaal. Steeds meer nieuwe toestellen worden gelukkig gebouwd met Adaptive Fast Charging. Simpel gezegd kan de smartphone daardoor gebruik maken van veel meer oplaadvermogen. In de praktijk betekent dit dat het toestel in sommige gevallen tot maar liefst 75% sneller oplaadt.

Gebruik Adaptive Fast Charging niet standaard!

Overigens is het doel van Adaptive Fast Charging niet om uw toestel helemaal op te laden. Het gaat er om dat uw toestel voorlopig nog gebruikt kan worden en dus tot zo'n 50/60% wordt opgeladen. Dankzij deze technologie kan dat ontzettend snel en hoeft u niet een uur te wachten. Omdat in korte tijd veel stroom in de smartphone wordt gestuwd, kan de smartphone behoorlijk warm worden. Gebruik Adaptive Fast Charging ook echt alleen voor situaties waarin de telefoon snel een boost nodig heeft. Voor volledig opladen kunt u beter de reguliere wijze van opladen gebruiken.

Welke smartphones zijn geschikt voor Adaptive Fast Charging?

Hoewel op dit moment nog lang niet alle smartphones over de mogelijkheid tot Adaptive Fast Charging beschikken, worden dat er steeds meer. De nieuwste modellen van zowel iPhone als Samsung hebben de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Samsung maakt hiervoor gebruik van de Qualcomm Quick Charge technologie. Die technologie wordt ook door verschillende andere Android toestellen gebruik om Adaptive Fast Charging mogelijk te maken. De LG G Flex 2 is daar een goed voorbeeld van. Apple maakt voor Adaptive Fast Charging gebruik van een eigen technologie. Er komen steeds meer modellen van smartphones op de markt die deze technologie ondersteunen. De verwachting is zelfs dat in de toekomst iedere smartphone er standaard mee uitgerust gaat worden.




Gerelateerde producten