Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9 Klantwaardering
Is een 'nep'-oplader slecht voor uw smartphone?

Is een 'nep'-oplader slecht voor uw smartphone?

17-04-2018

Heel veel mensen doen langer met een smartphone dan de bijbehorende oplader. In dat geval zal er dus een nieuwe oplader moeten worden aangeschaft. Dat is lang niet zo eenvoudig als het lijkt. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om een oplader bij de fabrikant zelf te bestellen. Meestal duurt dat echter wel wat langer en is dat in sommige gevallen ook niet zo eenvoudig. Daarnaast kunt u gelukkig ook originele opladers van vrijwel alle smartphones bij andere aanbieders bestellen. En dat is nog niet alles. Daarnaast zijn er namelijk ook nog de zogeheten 'nep'-opladers beschikbaar. Dit zijn opladers van een ander merk die wel in uw iPhone, Samsung of andere telefoon passen. Vaak kunt u deze opladers tegen een veel lagere prijs aanschaffen. Vandaag de dag komt u deze 'nep'-opladers overal tegen. Maar werken die opladers ook daadwerkelijk? Of is een 'nep'-oplader juist slecht voor uw smartphone? Hieronder wordt het besproken.

Stukjes lood

De zogeheten 'nep'-opladers roepen bij veel mensen behoorlijk wat vraagtekens op. Er zijn dan ook tal van mensen geweest die de goedkope opladers eens hebben gekochte uit elkaar hebben geschroefd. Op die manier kunt u ze immers het beste vergelijken met de officiële opladers. Vast staat in ieder geval dat de 'nep'-opladers er aan de binnenkant compleet anders ander kunnen zien Zo zijn er bijvoorbeeld fabrikanten van deze opladers in China die stukjes lood in de oplader doen. Daardoor voelt deze zwaarder aan en lijkt het meer solide. Dat is vanzelfsprekend bedrog in zijn puurste vorm.

Brandgevaar

Ook is er eenvoudigweg minder aandacht besteed aan de productie van deze opladers. Er zijn in de oplader bijvoorbeeld verschillende onderdelen die bij gebruik flink warm kunnen worden. Bij 'nep'-opladers worden deze onderdelen veel minder goed geïsoleerd dan bij de echte opladers. Het gevolg is dat er een veel grotere kans op brandgevaar is. En niemand wil natuurlijk dat zijn of haar huis afbrandt vanwege een goedkope nepoplader. Niet alleen blijkt uit verschillende onderzoeken dat dergelijke opladers een risico voor de brandveiligheid vormen, ook in de praktijk wordt dat bevestigd. Er zijn inmiddels tal van branden gemeld door deze opladers.

Beschadiging

Dat is niet de enige negatieve invloed van 'nep'-opladers op uw smartphone. Ook op andere gebieden kan nadelig zijn voor uw telefoon. Zo kunnen deze goedkope opladers voor de iPhone ervoor zorgen dat de U2 IC-chip beschadig raakt. Dit is een belangrijke chip voor de iPhone, waar vanuit allerlei dingen geregeld worden. Wanneer deze defect is, kunt u de smartphone helemaal niet meer opladen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat de iPhone zelfs niet meer opstart. De chip kan beschadigd raken doordat onofficiële opladers vaak voor een onregelmatige voltage zorgen.

Slechte werking

Dat de 'nep'-opladers slecht kunnen zijn voor uw smartphone staat vast. Natuurlijk hoeft dat niet altijd het geval te zijn, maar de vraag is of u voor een paar euro minder zo'n groot risico zou willen namen. Daar komt nog eens bij dat ook de werking niet optimaal is. De smartphone weigert bijvoorbeeld voortdurend de oplader en geeft een foutmelding of het opladen gaat ontzettend langzaam.

Hoe onderscheidt u echt van nep?

  • Wanneer een oplader erg goedkoop is en nog geen vijf euro kost maar toch op een officiële oplader lijkt, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen. Dat is simpelweg te mooi om waar te zijn&.
  • Kijk altijd goed naar het logo dat op de oplader staat. Is dat exact hetzelfde als het originele logo of wijkt deze toch iets af?
  • Wordt uw oplader of telefoon tijdens het laden ineens erg warm? Dat is geen goed teken en wijst op een 'nep'-oplader.
  • Werkt de lader niet goed en laadt de smartphone heel langzaam op? Ook dan beschikt u waarschijnlijk over een neppe versie.



Gerelateerde producten