Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
9 Klantwaardering
Beeld van smartphone op tv weergeven met MHL

Beeld van smartphone op tv weergeven met MHL

19-06-2018

Wil je graag het beeld van je smartphone op de tv weergeven met MHL? Dit kan heel goed en wij leggen je graag uit hoe je dat moet doen. MHL staat voor Mobile High-definition Link. Een mobiel apparaat moet het vaak nog doen zonder HDMI poort om gekoppeld te kunnen worden met een extern display. Wel hebben ze de beschikking over een MHL poort. Het gaat hierbij over een fysieke verbinding tussen de display en een mobiel apparaat. Deze maakt gebruik van de microUSB-poort. Het wordt verbonden met de MHL-adapter/kabel naar de HDMI-aansluiting van een tv. Hierdoor kan het beeld van jouw mobiele apparaat op tv gespiegeld worden.

Voordelen MHL
MHL zorgt voor een aantal voordelen. Je kunt om te beginnen een snelle en stabiele verbinding leggen met een kabel. Maar je kunt ook met de afstandsbediening van de tv de aangesloten tablet of smartphone besturen. Een ander voordeel is dat het aangesloten apparaat ook opgeladen kan worden als je iets afspeelt.

Versies MHL
Er bestaan verschillende Mobile High-definition Link versies. Deze zijn hieronder weergegeven:

MHL 1.X MHL 2.X MHL 3.0
Video Max. 1080p @ 60fps

Max. 1080p @ 60fps en

3D-ready

Max. 4K @ 30fps
Audio Max. 8-kanaals Dolby
Digital en DTS
Max. 8-channel Dolby
Digital and DTS
Max. 8-channel Dolby
TrueHD en DTS-HD
Stroom Max. 500mA Max. 900mA tot 1.5A Max. 2A

Er bestaan twee soorten MHL kabels, dit zijn de actieve en de passieve MHL kabels:

  • De actieve MHL-kabel is een adapter en deze kun je gebruiken tussen een MHL-ready mobiel apparaat en een display (tv) die niet over de MHL-ondersteuning beschikt. Let op want je moet de adapter wel voorzien van een stroomtoevoer om alles te laten werken.
  • De passieve MHL-kabel kun je gebruiken voor een verbinding tussen twee apparaten die beide over de MHL-ondersteuning beschikken.